Zbog tučnjave u Donjem Miholjcu
0

Domagoj Vida izbačen iz hrvatske reprezentacije

FENA
Domagoj Vida
Domagoj Vida
Hrvatski selektor Slaven Bilić zbog nedavne tuče na jednoj svadbi iz reprezentacije je izbacio Domagoja Vidu, a umjesto njega i nastradalog Drage Gabrića, pozive za kvalifikacijski susret s Gruzijom u Splitu 3. juna dobili su Ivan Tomečak i Mladen Bartulović, stoji na web-stranici HNS-a.

Vida je u pijanom stanju prije dva dana sudjelovao u tučnjavi u Donjem Miholjcu, a Bilić ga je odmah sankcionirao izbacivanjem iz ekipe.

"Vida će zbog neprimjerenog ponašanja propustiti ovo okupljanje. Hrvatski reprezentativac mora biti primjer na terenu i izvan njega i bez obzira na okolnosti, takvo je ponašanje nedopustivo. Ovo je vrlo ozbiljna opomena, ne samo Domagoju, nego svima, i igračima i članovima stožera. Mi imamo rijetku čast predstavljati našu zemlju, to je najveća privilegija za jednog sportaša ali istovremeno je i najveća obaveza. Zato ne smije biti popusta prema nikome", izjavio je izbornik Bilić.

Zbog situacije s Vidom i teške saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Drago Gabrić, Slaven Bilić je danas uručio pozive 21-godišnjem veznjaku zagrebačkog Dinama Ivanu Tomečaku i 24-godišnjem braniču ukrajinskog Dnjipra na posudbi u Kryvbasu Mladenu Bartuloviću. Bartulović će "pokriti" bekovsku poziciju Domagoja Vide, dok je Ivan Tomečak pozvan u vezni red kao alternacija Dragi Gabriću.

Hrvatska igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2012 sljedećeg petka u Splitu protiv Gruzije.