Nogomet
0

Domagoj Franić potpisao za Radnik: Pokušat ćemo izboriti plasman u Evropu

Klix.ba
Domagoj Franić
Domagoj Franić
Domagoj Franić je novo pojačanje Radnika, a radi se o igraču koji je nepoznat bh. javnosti. Rođen je 1993. godine, igra na poziciji stopera, ljevonog je i trebao bi na toj poziciji zamijeniti Ivana Jakovljevića, kojem je istekao ugovor

"Prošao sam omladinsku školu Hajduka i RNK Splita, a za Split sam debitovao u HNL-u sa nepunih 18 godina. Nakon debija u najvišem rangu hrvatskog nogometa, proveo sam jednu sezonu u Lučkom, poslije čega me je Hajduk vratio u prvi tim. Član Hajduka sam bio dvije godine, a u Radnik dolazim iz Gorice u kojoj sam imao dobru polusezonu", izjavio je Franić.

Nakon isteka Jakovljevićevog ugovora, klub je tražio pojačanje na poziciji lijevog stopera, ali je malo ko očekivao dolazak pojačanja na ovoj poziciji iz Hrvatske.

"Kontakt s Radnikom sam ostvario preko predsjednika kluba Krstajića. Poznato mi je kakvu je karijeru ostvario kao nogometaš, a kada me je pozvao i prenio svoju i zainteresovanost Radnika, nisam mnogo razmišljao iako sam imao još neke ponude. Uvjeren sam da u izboru nisam pogriješio, a ugovor sa Radnikom sam potpisao na tri godine", rekao je Splićanin.

Prvi utisci o novoj sredini su pozitivni.

"Ekipa i stručni štab su na mene ostavili izuzetno jak utisak. Svi su me dočekali srdačno, raširenih ruku, svi mi nude i priskaču u pomoć. Ovakav doček stvarno nisam mogao zamisliti, oduševljen sam. Što se tiče same ekipe, na nekoliko prvih treninga sam primijetio da tim djeluje homogeno, kao jedan veliki igrač. Svi se bore jedni za druge, a ja ću se u takav sistem lako uklopiti", kazao je Franić.

Novi igrač Radnika dolazi iz Splita, gdje nije navikao na vremenske prilike koje već mjesec dana vladaju u Bijeljini i Semberiji, ali to neće utjecati na pripreme za sljedeću sezonu.

"Sa Hajdukom sam već bio na pripremama u Antaliji, tako da se radujem ponovnom odlasku u Tursku. Do tada moramo trenirati u ovim zimskim uslovima, jer do prve utakmice imamo nešto više od mjesec dana. Svaki dan moramo maksimalno iskoristiti kako bismo ušli u playoff, a onda, zašto ne, pokušali izboriti i ponovni izlazak u Evropu", završio je Franić.