Pet utakmica 1. kola
15

Domaći navijači se vratili na stadione Bundeslige, ali su bodove danas odnijeli gosti

F. Z.
Navijači se vratili na stadione Bundeslige (Foto: EPA-EFE)
Navijači se vratili na stadione Bundeslige (Foto: EPA-EFE)
Pet utakmica prvog kola njemačke Bundeslige odigrano je danas, a na stadione u najjačem rangu takmičenja u Njemačkoj vratili su se domaći navijači u ograničenom broju. Mnogo više uspjeha imale su gostujuće ekipe, a domaći su osvojili svega jedan bod.
Sinoćnji duel na otvaranju prvenstva između Bayerna i Schalkea igrao se pred praznim tribinama zbog toga što je naglo porastao broj pozitivnih slučajeva u Minhenu.

Zanimljivo je da danas domaće ekipe nisu upisale niti jednu pobjedu, dok su gosti ostvarili četiri trijumfa. Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića slavio je na gostovanju kod Koelna rezultatom 3:2. Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je svih 90 minuta i dobio je žuti karton, dok je hat-trick za ekipu iz Sinsheima postigao Andrej Kramarić.

Freiburg je slavio na gostovanju kod Stuttgarta rezultatom 3:2, a mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović susret je gledao s klupe za rezervne igrače.

Augsburg je slavio na gostovanju kod Union Berlina rezultatom 3:1, dok je Hertha u Bremenu razbila Werder rezultatom 4:1. Jedini bod domaćim donio je Eintracht iz Frankfurta koji je remizirao na domaćem terenu sa Arminiom Bielefeld rezultatom 1:1.

U 18:30 sati svoj duel prvog kola odigrat će dvije Borussije na stadionu u Dortmundu.

Tabela: