Posjetit će Torino
23

Dolazak velikog pojačanja u Juve zavisi od izbirljive supruge, već ga je "otjerala" iz Uniteda

H. H.
Angel Di Maria u duelu sa legendom Juventusa Giorgiom Chiellinijem (Foto: EPA-EFE)
Angel Di Maria u duelu sa legendom Juventusa Giorgiom Chiellinijem (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Angel Di Maria nalazi se pred potpisom za Juventus, ali konačnu riječ imat će njegova supruga Jorgelina Cardoso.

Prema pisanju italijanskih medija, sada već bivši igrač PSG-a, razgovarao je sa Massimilianom Allegrijem koji ga je uvjerio da obuče crno-bijeli dres, ali posao još nije zaključen.

Trenutno se Di Marijina porodica nalazi na odmoru na Ibizi, ali prekinut će odmor kako bi posjetili Torino, nakon čega će procijeniti da li je grad pogodan za njihove životne potrebe.

Upravo je iz tog razloga Di Marijina supruga insitirala na njegovom odlasku iz Manchester Uniteda, jer se konstantno žalila da je život u gradu Manchesteru bio grozan te da nema prave riječi kojima bi opisala koliko je užasno bilo provoditi vrijeme u ovom gradu u Velikoj Britaniji.

Di Marija je u Manchester United stigao iz Real Madrida 2014. godine nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, a promjena države najteže je pala njegovoj ženi koja je rekla da joj je bilo teško napustiti Madrid, grad koji je bio savršen za život.

Di Maria se u Manchester Unitedu zadržao samo godinu dana, a nakon toga je napustio klub i pojačao PSG za koji je igrao sedam godina.

Engleski mediji upravo njega smatraju jednim od najvećih promašaja Crvenih đavola u historiji, iako je na Old Trafford stigao kao veliko pojačanje i igrač od kojeg se očekivalo da vrati Manchester United na tron Premiershipa.