"Možete me mrziti"
9

Dokumentarac o Cityju: Kako je Guardiola motivirao igrače u šampionskoj sezoni

Klix.ba
Amazon Prime je snimio dokumentarac o šampionskoj sezoni Manchester Cityja, a na objavljenom traileru mogu se vidjeti dijelovi motivacionih govora koje je Pep Guardiola držao svojim igračima.

Najavljeno je da će dokumentarac pod nazivom "Sve ili ništa" izaći 17. avgusta, a u njemu su mnogi detalji iz protekle sezone u kojoj je City pomeo konkurenciju u Premiershipu.

Guardiola je svoje igrače motivirao na razne načine, a na jednom mjestu govori kako nije problem da ga oni mrze, jer obično bolje igraju kad su ljuti na njega.

"Neki od vas igraju bolje kada su ljuti na mene. Tako da, ako me mrzite, mrzite me, nije problem", poručuje Guardiola.

City je nakon 38 odigranih kola prošle sezone imao 100 bodova pri čemu je postigao čak 106 golova i primio 27. U pohodu ka titulu oboreni su mnogi rekordi, a najzaslužniji za to je Guardiola.

"Na konferencijama za medije branit ću vas do zadnjeg dana u našim životima, ali ovdje ću vam govoriti istinu", govori Guadiola jedne prilike u svlačionici, a u jednom dijelu poručuje:"Znam da imate kvalitete, znam da ste talentirani, ali da biste bili na vrhu morate naučiti da igrate nogomet s hrabrošću."