Nogomet
5

Dok Kloppa brinu povrede, Allardyce poručuje: Nijemac je kriv, traži previsok tempo

Klix.ba
Dejan Lovren (Foto: AFP)
Dejan Lovren (Foto: AFP)
Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Divock Origi, Jon Flanagan, Mamadou Sakho, Martin Škrtel, Joe Gomez, Jordan Henderson, Jordan Rossiter, Daniel Sturridge i Danny Ings su igrači na koje trener Liverpoola Jurgen Klopp ne može računati.

Povodom toga oglasio se trener Sunderlanda Sam Allardyce koji smatra da je Klopp glavni krivac što su njegovi igrači sve češće povrijeđeni.

"Klopp je taj koji traži od igrača presing visokog tempa do kraja. Sjajno je da su igrači uspjeli izdržati, ali mislim da je sada umor učinio svoje. Ne mislim da je Jurgen primijetio koliko je naša liga bijesna u ovom periodu i zbog toga što je tražio više energije od svojih igrača, tih 10 metara više ih umaraju sada pošto su odigrali puno utakmica u kratkom vremenskom periodu, a sve to je prouzrokovalo povrede", kazao je Allardyce.

Iako Kloppu smeta kada se njegove metode dovode u vezu sa povredama, engleski mediji smatraju da statistika kazuje nešto posve drugo. Naime, dok su igrači Liverpoola pod vodstvom bivšeg trenera Brendana Rodgersa u ovoj sezoni trčali 107,8 kilometara po utakmici, kod Kloppa trče 113,4 kilometara po meču. Pored toga, povećao se i broj šprinteva. U vrijeme Rodgersa broj šprinteva iznosio je 474, a sada u vrijeme Kloppa iznosi 548 šprinteva po meču. Dakle, sigurno je da Nijemac traži više od igrača.