Kontroverzni arbitar
112

Dok čeka odluku o suspenziji, Gigović nastavio suditi pod okriljem NS BiH

E. B.
Miloš Gigović (Foto: T. S./Klix.ba)
Miloš Gigović (Foto: T. S./Klix.ba)
Kontroverzni i više puta suspendovani nogometni arbitar Miloš Gigović još uvijek čeka odluku Komiteta za suđenje o suspenziji zbog skandaloznog dijeljena pravde na susretu Leotar - Igman, a u međuvremenu je nastavio suditi na bh. terenima.
U susretu 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je odigran 4. marta Leotar i Igman su remizirali rezultatom 1:1, a u glavnoj ulozi je bio sudija Gigović.

Sudija iz Gradiške je u Trebinju svesrdno pomagao domaćinima. Dosudio je dva penala za Leotar, a gostima je isključio dva igrača i zbog toga je sazvana vanredna sjednica Komiteta za suđenje, no konačna odluka o Gigovićevoj suspenziji nije donesena.

U međuvremenu, Gigović je nastavio dijeliti pravdu na terenima širom Bosne i Hercegovine.

Iako nije bio delegiran za 22. kolo, a neće suditi ni u 23. kolu Premijer lige BiH, Gigović je dijelio pravdu na utakmicama omladinskih kategorija pod okriljem Nogometnog saveza BiH.

Najprije je 9. marta u Krupi na Vrbasu bio glavni arbitar Premijer lige BiH za juniore između Krupe i Širokog Brijega (4:2), a jučer je u Banjoj Luci dijelio pravdu na susretu Kupa BiH za juniore između željezničar Sport-Teama i Zrinjskog (1:2).

Podsjetimo, ranije je NS BiH kažnjavao Gigovića dva puta - suspenzijom na deset utakmica u Premijer ligi BiH 2019. godine zbog suđenja na meču Borac - Radnik (2:0), a samo godinu dana kasnije zbog meča Borac - Velež (2:0) nakon kojeg je dobio višemjesečnu suspenziju.