Akademija FS RS
157

Dodik u društvu Piksija ponovo najavio izgradnju nacionalnog stadiona u Banjoj Luci

N. K.
Detalj s akademije (Foto: Mondo)
Detalj s akademije (Foto: Mondo)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na svečanoj akademiji "Fudbal je život", koja je organizovana povodom 30 godina postojanja Fudbalskog saveza RS-a, još jednom je najavio izgradnju nacionalnog stadiona u Banjoj Luci.
"Gradit ćemo nacionalni stadion u budućnosti ovdje u Banjoj Luci. Mi iz vlasti smo to već najavili, ali nama treba saradnja s drugim nivoima vlasti i adekvatna lokacija. RS je spremna to da učini. Da se ne brinemo gdje da igra Borac ili neko drugi ako ode u neki viši rang odnosno viši stepen takmičenja u Evropi, onda ne bi mogao igrati u Banjoj Luci, a to nema smisla", rekao je Dodik, a prenosi Mondo.

Inače, na svečanoj akademiji su prisustvovale mnoge ličnosti iz svijeta sporta, ali i ostalih sfera života, a među njima je bio i legendarni nogometaš i sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Pod njegovom komandom, Srbija je osvojila prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo u Kataru, do čijeg početka je ostalo još nešto više od dva mjeseca.

U obraćanju medijima nakon svečane akademije, Piksi je čestitao Fudbalskom savezu RS na velikom jubileju.

"Ovo je samo jedno zagrijavanje, jedan početak pred ono što se očekuje. To je jedan naporan rad, da se u budućem periodu stvore još bolji uslovi za napredak svih segmenata. Želim Fudbalskom savez RS svim srcem da nastavi s uspješnim radom u tom budućem periodu. Prelijepo je biti ovdje, prelijepo je biti dio ove ceremonije, jednog prelijepog skupa, pogotovo kad ste među svojim ljudima, među ljudima koji vas vole, poštuju i podržavaju, upućuju podršku svakog dana. Dolazak u Banja Luku uvijek osjećam kao povratak kući", rekao je Stojković.