{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljene licence Čeliku, Zvijezdi, Slaviji, Slobodi i Borcu

F
29.5.2015. u 16:11
2
5
Dodijeljene licence Čeliku, Zvijezdi, Slaviji, Slobodi i Borcu
2
Dodijeljene licence Čeliku, Zvijezdi, Slaviji, Slobodi i Borcu
Drugostepena komisije za licenciranje klubova Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine dodijelila je licence za nastup u Premijer ligi u sezoni 2015.(2016 klubovima Čelik, Borac, Slavija, Zvijezda i Sloboda.
Čeliku i Zvijezdi dodijeljene su bezuslovne licence, a Slaviji, Slobodi i Borcu uz zaključak na odluku Drugostepene komisije koji su klubovi obavezni ispuniti najkasnije do 10. jula. U slučaju da do tog datuma datuma Klub ne postupi po Zaključku, licenca kluba za nastup u Premijer ligi BiH će biti povučena.

Drugostepena komisija za licenciranje klubova podnijela je prijavu Disciplinskoj komisiji NSBiH za klubove koji nisu dostavili dokumentaciju potrebnu za licenciranje klubova u skladu sa Pravilnikom predviđenim rokovima.

Administracija za licenciranje NSBiH dužna je obavijestiti UEFA-u o Odlukama o izdatim/odbijenim licencama u postupku licenciranja za sezonu 2015./2016. do 29. maja.

Klubovi koji će učestovati u UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2015./2016. bit će podvrgnuti permanentnom UEFA-e nadzoru (monitoringu) u okviru finansijskog fair-play-a, zaključno sa danom 30. juni 2015. Dostavljanjem neophodne dokumentacije, do 15. jula klubovi će morati dokazati redovno izvršavanje obaveza prema uposlenicima (uključujući i igrače sa ugovorima) i/ili državi (porezi i doprinosi za zaposlenike), te drugim klubovima nastalim iz osnova transfera igrača. Ovo se odnosi na obaveze u periodu 1. januara do 30. juna 2015. godine. U slučaju neizmirivanja pomenutih obaveza, iste će se morati dokazivati i za naredni kvartalni period do 30. septembra, s izričitom obavezom obavještavanja do 15. oktobra. U slučaju propusta prilikom izvršavanja navedenih obaveza, nadležno tijelo za finansijsku kontrolu klubova pri UEFA će izreći disciplinske mjere prekršiocima, saopćeno je iz NSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za koju reprezentaciju navijate na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: