Nije teža povreda
14

Dobre vijesti za Roberta Prosinečkog, Kolašinac samo upitan za nedjeljni meč

Piše: K. H.
Sead Kolašinac (Foto: AFP)
Sead Kolašinac (Foto: AFP)
Trener Arsenala Arsene Wenger potvrdio je da bh. reprezentativac Sead Kolašinac nije ozbiljnije povrijeđen te da je samo upitan za nedjeljni meč Topnika protiv Watforda.

Kolašinac je povredu doživio u drugom poluvremenu prve utakmice osmine finala Evropske lige protiv Milana na San Siru, a londonski klub je u tom meču slavio rezultatom 2:0. Strijelci za pobjedu Arsenala bili su Henrikh Mkhitaryan i Aaron Ramsey.

U trenutku kada je napuštao igru, Kolašinac je imao bolnu grimasu na licu, no Wenger je nakon meča potvrdio da nije riječ o težoj povredi.

"Sead Kolašinac ima probleme sa skočnim zglobom na desnoj nozi, ali još uvijek nije zvanično otpao za meč u nedjelju", kazao je Arsene Wenger.

Arsenal u nedjelju s početkom u 14:30 očekuje meč protiv Watforda, a nakon toga i uzvratni meč osmine finala Evropske lige protiv Milana na stadionu Emirates.

Podsjećamo, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavit će spisak za prijateljske utakmice protiv Bugarske i Senegala u utorak sljedeće sedmice, a Sead Kolašinac sigurno će biti jedan od pozvanih igrača.