Puno bolja minutaža
16

Dobre vijesti za Prosinečkog: Duljević vratio povjerenje trenera Dynamo Dresdena

Piše: K. H.
Haris Duljević (Foto: Twitter)
Haris Duljević (Foto: Twitter)
Bh. reprezentativac Haris Duljević znatno je popravio svoj status u Dynamo Dresdenu nakon što na početku druge polusezone nije dobijao previše prostora za igru.

Njemački mediji pišu da je Duljević dobio niz pohvala od trenera Maika Walpurgisa nakon utakmice protiv Regensburga te da je trener bio posebno zadovoljan njegovim taktičkim i timskim ponašanjem.

Dalje se navodi da je Duljević ostvario značajan napredak kada je riječ o njegovom statusu u ekipi te da se u narednim utakmicama ima pravo nadati puno boljoj minutaži u odnosu na onu s početka druge polusezone.

Ovo je dobra vijest i za selektora Roberta Prosinečkog koji je sigurno bio zabrinut zbog Duljevićeve minutaže, posebno iz razloga što je bivši kapiten Sarajeva postao izuzetno važna karika u reprezentaciji BiH i neizostavan član stare postave.

Dynamo Dresden se trenutno nalazi na 12. mjestu njemačke 2. Bundeslige sa 26 osvojenih bodova iz 22 odigrane utakmice, a oni su trenutno četiri utakmice bez pobjede. Priliku da dođu do tri boda imaju već u sljedećem kolu kada će gostovati kod Darmstadta.

Naša reprezentacija počinje kvalifikacioni ciklus 23. marta utakmicom s Armenijom na stadionu Grbavica u Sarajevu te Grčkom tri dana kasnije na Bilinom Polju u Zenici.