Uoči Lige prvaka
8

Dobre vijesti iz SFK 2000 Sarajevo: Tamara Bojat ponovo u takmičarskom pogonu

A. P.
Tamara Bojat
Tamara Bojat
Igračice SFK 2000 Sarajevo se pripremaju za nadolazeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene, a stručni štab posebno veseli sve bolja forma Tamare Bojat.

Naime, 22-godišnja reprezentativka Crne Gore, nakon višemjesečne pauze zbog povrede koljena, u punom je trenažnom procesu. Tamara Bojat predstavljat će skoro pa pojačanje za tim SFK 2000 Sarajevo, obzirom da je propustila veći dio prošle sezone, a bitno je istaći da je u prošlogodišnjem nastupu tima u UEFA ligi prvaka za žene bila jedna od najboljih igračica i svojim golovima napravila veliki doprinos na terenu.

"Drago mi je što sam ponovo na treninzima. Povreda je iza mene i želim se što bolje pripremiti kako bi pomogla ekipi na terenu da ostvarimo što bolje rezultate", rekla je Bojat.

Izabranice Samire Hurem nakon okončanja bazičnih priprema na Bjelašnici nastavile su svoje treninge u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

SFK 2000 Sarajevo će biti domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija). Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. Avgusta u Sarajevu i Zenici.