Nogomet
25

Dobra vijest za Sušića: Ibišević ponovo u startnoj postavi Stuttgarta

Anadolija
Vedad Ibišević (Foto: EPA)
Vedad Ibišević (Foto: EPA)
Napadač Stuttgarta i reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević danas je nakon četiri utakmice zaigrao u startnoj postavi svoga kluba protiv Bayern Minhena u zadnjem ovosezonskom bundesligaškom kolu.

Ibišević je u posljednja četiri mjeseca odigrao samo nekoliko utakmica, ili je bio u rezervnom sastavu, nakon što je zaradio crveni karton zbog kojeg je propustio pet utakmica.

Ibišević je u utakmici protiv Augsburga, odigranoj 9. februara, u 52. minutu utakmice bez lopte udario protivničkog igrača, nakon čega je zaradio direktan crveni karton, a potom i pet susreta suspenzije.

Ponovo je zaigrao u utakmici protiv HSV-a 22. marta, te je izgubio status standardnog prvotimca. Malo je igrao u finišu sezone jer je, prema nekim stručnjacima, u nemilosti trenera Huuba Stevensa.

Čak se govorilo da bi, ukoliko Holanđanin ostane u Stuttgartu, bh. napadač mogao promijeniti klub na kraju sezone.

Ibišević je nedavno u intervjuu za Anadoliju istakao da nije isključeno da ovog ljeta napusti Stuttgart, ali isto tako ostavio je mogućnost ostanka u klubu i naredne sezone.

Ove sezone u Bundesligi odigrao je 27 utakmica i postigao 10 pogodaka uz tri asistencije. Vijest da se Ibišević vratio u startnu jedanaestorku posebno će obradovati Safeta Sušića, selektora fudbalske reprezentacije BiH, koji je okupljanje reprezentativaca, tj. start priprema za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu zakazao za 15. maja u Sarajevu.