Dva duela danas
49

Dobijamo nove polufinaliste Kupa BiH: Sve oči gledaju na Koševo, Zrinjski računa na prolaz

D. P.
Nije bilo pobjednika u prvom duelu Borca i Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Nije bilo pobjednika u prvom duelu Borca i Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Još dvije utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine bit će odigrane danas, a u centru pažnje je svakako derbi Sarajeva i Borca koji se igra na Koševu od 17:30.

Prvi duel dvije ekipe završen je neriješenim rezultatom 0:0 u Banjoj Luci, tako da je danas sve otvoreno i obje ekipe podjednako računaju na plasman u polufinale Kupa.

Nakon serije loših rezultata u Wwin ligi BiH, Sarajevo karte polaže na Kup takmičenje i današnji derbi je od velikog značaja za Bordo tim. Svjestan toga je i trener Simon Rožman, koji naglašava važnost publike.

"Znamo sve jedni o drugima, mora se naglasiti da smo mi jedini u ovoj ligi koje oni nisu pobijedili tako da očekujem da će biti jako neizvjesno. Vjerujem da ćemo imati podršku, navijači su nam dali vjetar u leđa što može biti presudno u meču koji će biti jako neizvjestan. Imamo tri male sitnice oko igrača tako da ćemo danas nakon treninga odlučiti ko će početi", rekao je Rožman u jučerašnjoj najavi i dodao:

"Imamo strategiju napravljenu, vjerujemo u ekipu, posljednja utakmica je pokazala mnogo dobrog, žao mi je zbog igrača što nas nije nagradilo, ali sam sadržaj je bio dobar. Mislim da smo mi ti koji možemo njima stati na put i sve utakmice su bile dobre, na kraju bih htio da odluči nogomet, a ne neke druge stvari na koje ja kao trener i moji igrači ne možemo utjecati", zaključio je slovenački trener.

S druge strane, trener Borca Vinko Marinović naglašava kako je najbitnije njegovoj ekipi na vrijeme se oporaviti nakon pobjede u velikom derbiju protiv Zrinjskog.

"Nakon utakmice sa Zrinjskim, nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati s nama. Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj", poručio je Marinović.

U ranijem terminu od 15:30 igrat će Zrinjski i Jedinstvo Bihać. Mostarci imaju prednost od jednog gola iz prve utakmice i sve osim laganog prolaza u polufinale bila bi potpuna senzacija.

Zrinjski brani trofej u Kupu, a kako su sve dalje od odbrane titule u prvenstvu BiH, tako će sve karte "baciti" na ovo takmičenje.

Susret Zrinjski - Jedinstvo igra se od 15:30. Podsjetimo, jučer je Sloga Meridian izborila plasman u polufinale, dok će posljednji duel četvrtfinala sutra igrati Velež i Široki Brijeg.

Raspored četvrtfinala Kupa BiH:

15:30 Zrinjski - Jedinstvo (Arena Sport)

17:30 Sarajevo - Borac (Arena Sport)

Sutra:

16:00 Velež - Široki Brijeg (Arena Sport)