Mladi veznjak Rome
96

Dobija li BiH pojačanje iz Serije A: Mourinhov veliki talent potvrdio pregovore sa savezom

D. P.
Tahirović bi kod Mourinha trebao igrati važnu ulogu (Foto: EPA-EFE)
Tahirović bi kod Mourinha trebao igrati važnu ulogu (Foto: EPA-EFE)
Veliki talent Rome Benjamin Tahirović priznao je švedskim medijima da je u kontaktu s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine o izboru reprezentacije.

Tahirović (19), koji je već debitovao u Seriji A za seniorski tim Rome, posjeduje dvojno sportsko državljanstvo i osim rodne Švedske, može nastupati i za Bosnu i Hercegovinu, odakle su njegovi roditelji.

Ovaj mladi veznjak, koji pokriva pozicije u centralnom dijelu veznog reda i u ofanzivnim i u defanzivnim rolama, nije još uvijek zaigrao niti za jednu reprezentaciju tako da može birati između Švedske i BiH.

Jose Mourinho je u nekoliko navrata naglasio da je Tahirović veliki talent i to je potvrdio ukazavši mu šansu da zaigra u Seriji A.

Stoga, švedske medije zanimalo je za koju će reprezentaciju nastupiti. Opravdano, Šveđani strahuju jer bi to bio novi udarac BiH, koja je već uzela ovoj reprezentaciji dvojicu sjajnih mladih stopera Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića.

Da je u pregovorima s Nogometnim savezom BiH, Tahirović je potvrdio u današnjem razgovoru za Fotbollskanalen.

"Istina je, zvali su me iz Nogometnog saveza BiH. Razgovori su bili konkretni i otvoreni. Još uvijek ništa nije završeno, odluku za koju ću reprezentaciju igrati donijet ću zajedno sa svojim roditeljima", poručio je Tahirović za ovaj švedski portal.

Selektor Švedske Janne Andersson naglasio je da reprezentacija prati Tahirovića, ali i da neki igrači odaberu igrati ovu zemlju, a neki to odbiju.