Prijateljski susret
106

Dobar trening: Sarajevo postiglo sedam golova protiv Moševca

Piše: D. B.
(Foto: fksarajevo.ba)
Ekipa FK Sarajevo danas je odigrala prijateljsku utakmicu protiv NK Moševac iz Maglaja te je pobijedila rezultatom 7:2.

Današnja utakmica je odigrana u sklopu mini priprema za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH nakon reprezentativne pauze.

Trener Bordo ekipe Husref Musemić je odlučio da od prve minute zaigraju Adilović, Ivetić, Mujakić, Pidro, Kadušić, Herić, Radovac, Rahmanović, Husejinović, Kuzmanović i Smajlagić.

Sarajevo je povelo rano zahvaljujući pogotku Husejinovića iz slobodnog udarca u 4. minuti susreta. Udarac Kuzmanovića iz 14. te Smajlagića iz 15. minute je odbranio golman Moševca, ali ga je dvije minute kasnije savladao Rahmanović za 2:0 u korist Bordo ekipe.

Igrala se 20. minuta kada su gosti zaprijetili Adiloviću, no, mreža Sarajeva je ostala netaknuta.

Smajlagić je u 27. minuti postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajda. Minut kasnije je Musemić bio primoran na prvu izmjenu, jer se povrijedio Kuzmanović, a umjesto njega je zaigrao Lelić.

Ovaj je igrač imao šansu u 33. minuti utakmice, ali nije pogodio mrežu Moševca. Ipak, samo dvije minute je precizniji bio Herić koji je odličnim udarcem savladao golmana gostiju za prednost Sarajeva od 3:0.

U finišu prvog dijela utakmice Rahmanović je pogodio za 4:0 nakon ubačaja Husejinovića, a s tom prednošću je Bordo ekipa otišla na odmor.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti, udarac gostiju odlazi pored gola Adilovića. Svoj drugi pogodak na današnjoj utakmici Rahmanović je nakon lijepe akcije postigao u 50. minuti za 5:0 u korist Sarajeva, a šesti put je lopta završila u mreži Moševca dvije minute kasnije kada je pogodio Crnkić, napadač koji je priliku za igru dobio u drugom dijelu susreta.

U 55. minuti je ekipa Moševca postigla prvi pogodak, a samo minut kasnije se i drugi put zatresla mreža Sarajeva.

Igrala se 85. minuta utakmice kada je Crnkić postigao svoj drugi gol na meču te je povisio vodstvo svog tima na 7:2. Asistenciju je upisao Anđušić.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, ostalo je 7:2 za Sarajevo.