Objavila Općina Centar
196

Do kraja sedmice završetak radova na ugradnji čitača karata na stadionu Koševo

F. Z.
Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase
Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase
Radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadionu "Asim Ferhatović Hase" će biti završeni do petka, 12. juna 2020. godine, a u okviru nastavka realizacije projekta modernizacije stadiona, saopćeno je iz Općine Centar.

"Nakon provedene tenderske procedure, za izvođača radova odabrana je firma Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica. Vrijednost projekta je 385.975,98 KM. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija osigurao 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za tu namjenu izdvojila 200.000 KM", saopćili su iz Općine Centar.

U skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA-e na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion.

Sa završetkom tih radova bit će ispunjen još jedan od kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica, ističu iz Općine Centar.

Sabina Špago, direktorica "Centra za sport i rekreaciju", javne ustanove koja upravlja stadionom, navela je da će pomenuti radovi biti okončani do petka.

"Na 24 ulaza na stadion postavljena je oprema za kontrolu pristupa gledalaca. Koristim priliku da podsjetim da je Općina Centar raspisala javni poziv za izvođenje radova na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenju radne zone za medije, radne zone za fotoreportere, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a. Sa okončanjem svih navedenih radova stadion će ispunjavati uslove koje propisuju FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica treće kategorije", istaknula je Špago.