Nogomet
15

Dnipro, Fiorentina, Napoli i Sevilla ovogodišnji polufinalisti Evropske lige

Klix.ba
(Foto: EPA)
Dnipro, Fiorentina, Napoli i Sevilla ovogodišnji su polufinalisti Evropske lige.

Epilog je to večerašnjih uzvratnih susreta četvrtfinala ovog takmičenja u kojima je s izuzetkom utakmice u Napulju bilo uzbudljivo do samog kraja.

Branilac naslova Sevilla pogotkom u finišu meča eliminisala je tim Zenita. Večerašnja utakmica okončana je rezultatom 2:2 nakon pobjede Seville rezultatom 2:1 u prvoj utakmici. Već u petoj minuti arbitar Rizolli dosudio je jedanaesterac za gostujući tim. Odgovornost je preuzeo Bacca koji je pogodio lijeve rašlje domaćeg gola za 0:1. U nastavku domaći igrači dolaze do preokreta. U 48. minuti izjednačio je Rondon, dok je strijelac za 2:1 bio Hulk u 72. minuti. Pogodak vrijedan polufinala za Sevillu je u samom finišu postigao je Gameiro.

Napoli je plasman u polufinale potvrdio odigravši 2:2 protiv Wolfsburga na domaćem terenu, nakon gostujućeg trijumfa rezultatom 4:1. Nakon prvog poluvremena u kojemu su mreže mirovale, Napoli je u petoj minuti nastavka poveo pogotkom Callejona. Mertens je u 65. minuti povisio na 2:0. U 72. minuti Klose postiže pogodak za 2:1. Samo dvije minute kasnije Perišić postiže pogodak za 2:2.

Trijumfom na domaćem terenu rezultatom 2:0 nakon gostujućih 1:1 Fiorentina je eliminisala Dinamo iz Kijeva. U 43. minuti Fiorentina je povela pogotkom Marija Gomeza. Tri minute ranije Lens je kod gostiju zaradio drugi žuti karton, ostavivši saigrače do kraja na cjedilu. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade Vargas je postavio konačnih 2:0

Dnipro je golom u samom finišu meča golom Skakhova došao do velikog trijumfa nad Club Bruggeom zahvaljujući kojemu je ostvario historijski uspjeh plasiravši se u polufinale Evropske lige.

Rezultati:

Dnipro – Club Brugge 1:0 (prvi meč 0:0) Fiorentina – Dinamo Kiev 2:0 (pri meč 1:1) Napoli – Wolfsburg 2:2 (prvi meč 4:1) Zenit – Sevilla 2:2 (prvi meč 1:2)