Carabao Cup
56

Đurić strijelac u pobjedi Bristola, Arsenal i Manchester City se provukli u četvrtfinale

Piše: E. B.
Đurić postiže pogodak (Foto: Twitter)
Đurić postiže pogodak (Foto: Twitter)
Večerašnjim susretima počela je osmina finala engleskog Carabao Cupa, odnosno Liga kupa.

Bristol City je savladao Crystal Palace rezultatom 4:1, a u strijelce se upisao i reprezentativac BiH Milan Đurić. Đurić je postigao drugi pogodak za svoju ekipu u 39. minuti kada se nakon ubačaja iz auta najbolje snašao pred golom gostiju i zakucao loptu u mrežu.

Đuriću je ovo bio prvi nastup ove sezone nakon oporavka od povrede, a susret je napustio u 81. minuti kada ga je zamijenio Bakinson.

Arsenal je tek nakon produžetaka savladao Norwich rezultatom 2:1, a za prolazak dalje Wenger se mora zahvaliti 18-godišnjem Edwardu Nketiahu koji je postigao oba pogotka za Topnike.

Manchester City, iako je igrao u skoro najjačem sastavu, nije uspio zatresti mrežu Wolverhamptona tokom 90, a potom ni u dodatnih 30 minuta, te je susret odlučen na penale. Bravo je odbranio dva šuta gostiju, a svi igrači Cityja su pogodili za konačnih 4:1.

Manchester United je pogocima Lingaarda slavio u Swanseaju rezultatom 2:0, dok su pobjede kod kuće zabilježili Bournemouth nad Middlesbroughom i Leicester nad Leedsom identičnim rezultatom 3:1.