Oporavio se
78

Đurić: Igranje za reprezentaciju me dovelo u Englesku, želimo promociju u Premiership

Klix.ba
Milan Đurić
Milan Đurić
Napadač Bristola i reprezentativac BiH Milan Đurić rekao je da se napokon osjeća odlično i da se nada kako će u budućnosti igrati u kontinuitetu.

Đurić je u proteklom periodu imao puno problema sa povredama, a kako kaže, cilj je do kraja sezone pokušati izboriti promociju u Premiership.

"Sve ovo je veliko iskustvo za mene. Iza mene je ostao težak period u kojem sam imao problem s povredama, a sada se osjećam dobro i želim s Bristolom doći do play-offa za plasman u Premiership. Dat ću sve od sebe da osiguram mjesto u prvom timu, čime ću zadržati kontinuitet", kazao je Đurić, a nakon toga o reprezentaciji BiH nastavio:

"Igranje u reprezentaciji mi je otvorilo vrata evropskog tržišta. To me dovelo do Engleske, a nisam imao dilemu kada su mi ponudili ugovor. Smatram da sam donio dobru odluku, ovdje se lijepo osjećam, a velika želja mi je da makar jednu sezonu igram u kontinuitetu", istakao je bh. napadač.

Za kraj, novinari su pitali Đurića šta misli o saigraču iz reprezentacije Edinu Džeko, a on je istakao da je Dijamant svoju ljubav prema Romi pokazao time što je odbio Chelsea.

"Edin Džeko je vrhunski igrač. Odbio je Chelsea, koji je možda sjajan klub za njega te je potvrdio ljubav prema Romi", završio je bivši napadač Cesene.