Novi trener Vukova
10

Đurbuzović: Želim nastaviti lijepu priču koju je Olimpik započeo

Klix.ba
Foto: FK Olimpik
Foto: FK Olimpik
Hajrudin Dino Đurbuzović novi je šef stručnog štaba Olimpika, a on je na mjestu šefa struke naslijedio Mirzu Varešanovića, koji je jučer podnio ostavku.

Predstavnicima medija prvi se obratio sportski direktor kluba, Emir Hadžić, koji je objasnio kako se klub rastao sa Varešanovićem.

"Hvala što ste došli na konferenciju. Jučer u toku dana smo uz želju bivšeg šefa stručnog štaba se rastali na korektan način. On se zasitio Prvom ligom FBiH. Sporazumno smo se rastali i na korektan način. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio i mnogo smo naučili od njega. Loše smo odigrali u Kupu, imamo ambicije i nadamo se da možemo proći dalje. Zbog toga smo ubrzali proces sa dovođenjem trenera i ovim putem želim mu mnogo sreće. Mislim da je ovo pozitivna šok terapija i da nam može donijeti mnogo toga. Još uvijek imamo ambicije u Kupu i nadamo se da ćemo proći dalje. Gospodin Đurbuzovuić ima veliku karijeru iza sebe, gdje god je bio osvajao je titule i smatramo da može ekipi donijeti nešto novo. Nadamo se da će imati dosta dovoljno vremena da analizira ekipu i da u naredni dio sezone uđemo što spremniji", rekao je Hadžić.

Nakon njega pristunim se obratio i Đurbuzović koji je rekao da klub ima velike ambicije i da je to razlog zbog kojeg je prihvatio ovaj poziv.

"Iskoristio bih priliku da sve pozdravim. Maloprije je direktor rekao sve kako se vodio razgovor i kako smo došli do završnice tog razgovora. Mislim da je na obostrano zadovoljstvo to bilo. Prihvatio sam ovu ulogu iz tog razloga jer vidim da klub ima velike ambicije i želje. Evidentno je bilo na svim članovima UO sa kojima sam razgovarao. Donio sam odluku da prihvatim ovo. Ovo će za mene biti izazov, nova liga, ali ambicije svih su da nastavimo put ovoj lijepoj priči i da se Olimpik vrati u Premijer ligu i pokušamo odigrati utakmicu Kupa na što bolji način", rekao je Đurbuzović te nastavio:

"Situacija je takva kakva je. Došlo je do smjene, to nije ništa novo kod nas. Odradili smo trening koji je ujedno bio i trening upoznavanja. Dosta ima igrača koje sam ranije trenirao i igrača koje znam iz Premijer lige. Kadar je potencijalan, pokušat ćemo ih razbuditi da odgovore zahtjevima gdje je i moj prethodni kolega znao da ima kvaliteta u timu i klubu i da naravno ispunimo cilj koji je pred nama i pokušamo osvojiti povratak u Premijer ligu", završio je novi trener Olimpika.

Đurbuzović je u svojoj fudbalskoj karijeri nastupao za Željezničar, Iskru i Čelik, te Kayserispor, Genclerbirligi i Ankaragucu u Turskoj.

Kao trener Đurbuzović je radio u Željezničaru, Čeliku, Al-Ettifaq Sport Clubu u Saudijskoj Arabiji, Gaziantepu i Denizlisporu, a bio je i član stručnog štaba naše fudbalske reprezentacije. Posljednji angažman imao je u Bahreinu u ekipi Al-Muharraq Sports Clubu.