Nogomet
44

Đurbuzović: Svraku niko nije otpisao, fale nam njegove igre i golovi

Piše: J. H.
Dino Đurbuzović i Tomislav Tomić (Foto: F. K./Klix.ba)
Dino Đurbuzović i Tomislav Tomić (Foto: F. K./Klix.ba)
Derbi ovog kola BH Telecom Premijer lige BiH igra se na Grbavici, gdje će domaći Željezničar ugostiti Olimpic. Šef Stručnog štaba Plavih sa Grbavice Dino Đurbuzović kazao je da očekuje dobru utakmicu i tri boda.

Olimpic u susret protiv Željezničara ulazi kao bolje plasirana ekipa na tabeli nakon deset kola. Vukovi sa Otoke imaju 16 bodava, dok tim sa Grbavice ima bod manje. Đurbuzović kaže da je Olimpic ekipa koja igra izuzetno dobro na strani i da su utakmice između ova dva tima uvijek bile interesantne.

"Tokom ove sedmice svi igrači su bili raspoloženi, na šta je, vjerovatno, utjecao i rezultat u Zenici. Vide se motiv i elan u ekipi da se nastavi ovim kontinuitetom i da se vratimo na onaj put koji je u Željezničaru i zacrtan. Olimpic uvažavamo maksimalno i skoncentrisani smo na njih. Uz podršku naših navijača, dat ćemo sve od sebe da dođemo do tri boda", kazao je Đurbuzović uoči nedjeljne utakmice.

Tomislav Tomić, vezni igrač Željezničara (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Tomislav Tomić, vezni igrač Željezničara (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Vezni igrač Plavih Tomislav Tomić osvrnuo se na proteklu utakmicu protiv Čelika riječima da je njegov tim bio bolja ekipa. Pohvalio je Olimpic i njihovu igru u gostima.

"Ako budemo pravi i od prve minute krenemo agresivno, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Mi više nemamo prava na kiks kod kuće", kazao je Tomić.

Standardna boljka, kako je šef struke Željezničara kazao, su povrede igrača.

"Konstantno smo u tim nekakvim sportskim problemima", dodao je Đurbuzović. On je govorio i o Muameru Svraki, čiji povratak što prije priželjkuje.

Dino Đurbuzović, šef Stručnog štaba FK željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dino Đurbuzović, šef Stručnog štaba FK željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Svraka je četiri godine bio dominantan igrač u FK Željezničar. Njega niko nije otpisao. Zbog nekih situacija je malo bio po strani, što ne znači da je prekrižen, da neće biti kapiten i da neće igrati onako kako je igrao prije. On će i dalje biti kapiten i fale nam njegova igra i golovi", kazao je Đurbuzović.

Željezničar u nedjelju, 6. oktobra, od 19:00 na Grbavici igra utakmicu 11. kola BHT Premijer lige BiH na Grbavici.