Nogomet
0

Đurbuzović: Prvo odigrati utakmicu sa Veležom pa razmišljati o Sarajevu

Piše: J. H.
Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
FK Željezničar u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici dočekuje ekipu Veleža. Šef Stručnog štaba Plavih sa Grbavice Dino Đurbuzović vjeruje da će rezultatom obradovati domaće navijače.

Željezničar je u dobroj rezultatskoj seriji za koji vjeruju da će se sutra nastaviti protiv starog rivala još iz perioda bivše države.

"Donekle smo se vratili na ono što želimo, ali fali tu još štošta. Željo i Velež se dugo poznaju, dva tima koji su uvijek bili rivali i pružali dobre utakmice. Bit će ovo jedna neizvjesna utakmica sa mnogo nadigravanja i nadmudrivanja. I u ovoj utakmici dat ćemo maksimum kao i do sada. Tri boda na Grbavici za nas bi značila mnogo u daljnjem takmičenju", kazao je Đurbuzović.

On vjeruje da Velež ima dobre pojedince i da su jedna od atraktivnijih ekipa u ligi.

"Izuzetno su nezgodni na gostujućim terenima. Očekujem da će Velež igrati malo zatvorenije i da će nas pokušati iznenaditi kroz kontre i polukontre. Drugog načina ne vidim", tvrdi Đurbuzović.

Zbog bola u zadnjoj loži, u sutrašnjoj utakmici najverovatnije neće nastupiti Vernes Selimović.

Lončarić i Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Lončarić i Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon Veleža, Željezničar će u srijedu odmjeriti snage sa Sarajevom na Koševu i, kako je kazao, derbi je već glavna tema u gradu na MIljacki.

"Zna se da je to najjača utakmica u Premijerligi. Ali, u ovom trenutku ja ne dozvoljavam da igrači pričaju o tom susretu niti razmišljam o tome prije utakmice sa Veležom", kazao je prvi čovjek sturke tima sa Grbavice.

Golman Filip Lončarić u posljednje dvije utakmice na golu Želje nije primio gol. Međutim, aktuelni prvak države na svom terenu u posljednje tri utakmice nije uspio zabilježiti pobjedu.

"To je previše za Želju i naravno da očekujemo pobjedu. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo", kaže Lončarić.

Golman Filip Lončarić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Golman Filip Lončarić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U posljednje vrijeme odbrana tima Dine Đurbuzovića često se mijenjala, zbog čega su golmani često bili na meti protivničkih napadača.

"Odbranu ne čine golman i četiri zadnja igrača već je igraju svi igrači, počevši od napadača. Kad cijela ekipa da svoj doprinos, naravno da i odbrana bolje djeluje", kazao je Lončarić.

Utakmica je na rasporedu u 15:00 sati.