Visoke ambicije
7

Đurbuzović odlučan: Cilj Olimpika je povratak u Premijer ligu BiH

Klix.ba
Hajrudin Đurbuzović
Hajrudin Đurbuzović
Fudbalski klub Olimpik danas je počeo sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a trener Hajrudin Dino Đurbuzović je u svojoj izjavi istakao da je glavni cilj povratak u društvo najboljih, odnosno u Premijer ligu BiH.

Đurbuzović želi dobro pripremiti ekipu, a rekao je da vjeruje da su igrači tokom pauze ispoštovali sve što je dogovoreno pred odlazak na odmor.

" Veliki broj igrača je na okupu, tridesetak. Neki će otići, neki će doći. Glavni cilj i najbitnija stvar nam je odraditi pripreme kako treba. Mislim da smo na to spremni. Naš zadatak je da popravimo igru i da postignemo što bolje rezultate, i dođemo do željenog cilja, a to je da se Olimpik vrati u Premijer ligu", rekao je Đurbuzović.

Slijedi procjena stanja u kojem se ekipa nalazi.

"Pravo stanje igrača ne znamo, prvi im je trening. Sutra i prekosutra ćemo to vidjeti. Mi smo im dali plan i program da rade u ovoj pauzi. Smatram da su igrači odgovorili na pravi način i da će zadatke koje postavimo pred njih maksimalno pošteno odraditi", dodao je trener Vukova.

Poznat je i plan priprema tima sa Otoke. Prvi dio će odraditi u Sarajevu, a zatim slijedi odlazak u Medulin gdje će odigrati tri-četiri utakmice.

"Mi ćemo ovaj dio priprema odraditi ovdje u Sarajevu. Prvo idemo za Medulin, tamo ćemo odigrati četiri-pet utakmica. Dolazi nam to u malo nezgodno vrijeme. Više bih volio da odigramo ovdje jednu ili dvije utakmice, da idemo postepeno. Međutim, program je napravljen prije mene i ne možemo to odbaciti. Poslije Medulina nadam se da ćemo opet otići negdje izvan Sarajeva, bez obzira kakvo će vrijeme biti i da ćemo se pred samo bolje upoznati i napredovati na tehničkom planu", završio je Đurbuzović.

Olimpik je u 15 kola jesenjeg dijela 1. lige Federacije BiH osvojio 31 bod. Vukovi su treći na tabeli iza drugoplasirane Sloge Simin Han, koja ima 32 boda, dok vodeća Zvijezda Gradačac ima 33 boda..