Defanzivac Utrechta
7

Đumić: Šteta što nismo Zenit dokrajčili u prvoj utakmici, meč u Rusiji će biti zahtjevan

Piše: N. Kustura
Đumić: Dobro sam se snašao u novom klubu (Foto: Facebook/FC Utrecht)
Đumić: Dobro sam se snašao u novom klubu (Foto: Facebook/FC Utrecht)
Prvu utakmicu Evropske lige ove sedmice odigrali su Utrecht i Zenit, a rezultatom 1:0 slavila je holandska ekipa, za koju od ove sezone igra reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Đumić.

Holanđani su u jednoj izjednačenoj utakmici slavili golom Labyada pa imaju dobre šanse da se nađu u grupnoj fazi Evropske lige. Naš stoper u igru je ušao u posljednjim minutama susreta.

"Velike su šanse za prolazak u grupnu fazu. U prvoj utakmici smo u potpunosti dominirali i realno trebali smo postići još jedan gol pa da nam bude lakše u Rusiji. Znamo da će biti drugačiji meč u Rusiji, ali s našem kvalitetom vjerujem da su dobre šanse da prođemo. Pogotovo ako odigramo kao u prvoj utakmici", rekao je Đumić za portal Klix.ba.

Početak sezone

Predstojećeg vikenda starta i prva holandska liga, a Utrecht u prvom kolu igra protiv Villema II.

"Nadamo se pobjedi u prvom kolu. Realno smo i favoriti, pogotovo jer utakmicu igramo na svom stadionu. Ipak, neće biti nimalo lako baš zato što je početak sezone i ekipe se dovoljno ne poznaju", istakao je Đumić.

Bh. stoper je ovog ljeta stigao u Utrecht iz NEC Nijmegena.

Dvije pobjede

"Dobro sam se snašao u novom klubu. Odlično je organizovan, igrači i treneri su dobri. I grad je prelijep, tako da stvarno nemam ništa loše reći do sada", rekao je bh. defanzivac.

Đumić se ponovo našao na spisku selektora bh. reprezentacije Mehmeda Baždarevića za duele protiv Kipra i Gibraltara.

"Nadam se da ćemo ostvariti dvije pobjede. Utakmica protiv Kipra neće biti laka. Trebamo biti skoncentrisani, ali ako odigramo kako mi znamo, vjerujem u pobjedu", poručio je Đumić za kraj razgovora.