Javno objavio broj
8

Đokovićev otac prijetio i vrijeđao Nenada Čanka: Ne uzimaj mi dijete u usta

H. H.
Novak Đoković i Nenad Čanak (Foto: Montaža / Blic.rs)
Novak Đoković i Nenad Čanak (Foto: Montaža / Blic.rs)
Bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak objavio je status na Twitteru u kojem tvrdi da je dobio prijetnje i uvrede od oca Novaka Đokovića, a čak je javno objavio i broj njegovog telefona.
Čanak je podijelio članak u kom kolumnista Dragan Bursać, govori o tome kako je Novak Đoković rasista i ludak, a sve to je zasmetalo Srđanu Đokoviću koji ga je prema tvrdnjama Čanka nazvao i prijetio mu.

U članku koji je podijelio, Bursać opisuje Novaka Đokovića kao nekog ko zastupa "rasističku suludu, petparačku teoriju o Srbima kao nebeskom narodu, kad znamo da se ispod barjaka te teorije sakrio i genocid, i elitocid, i urbicid i masovni zločini prošlog vijeka.“

[TWITTER]1668934224764710912[/TWITTER]

"Upravo me je pozvao izvjesni Srđan Đoković sa broja +381640111115, te mi je prijetio i vrijeđao me jer "uzimam njegovo dijete u usta". Prvi put se u nečemu slažem sa M. Dodikom", napisao je Čanak, aludirajući na snimak koji je objavljen na društvenim mrežam, a na kojem se Dodik žali na Đokoviće tvrdeći "da su teški za saradnju".

Čanak se svojevremeno u vrijeme pandemije koronavirusa uključio u veliku polemiku oko toga da li Đoković zaslužuje igrati na Australian Openu ili ne, te ga je nazvao magarcem zbog toga što se odbio vakcinisati.

Podsjetimo, srbijanski teniser je u Parizu osvojio svoj treći Roland Garrosa i 23. GS titulu u karijeri čime je i definitivno postao najuspješniji svih vremena.