Pomoć na putu do vrha
26

Đoković otkrio najveću lekciju koju je naučio od Federera: Gledao sam i vodio bilješke, hvala mu

H. H.
Roger Federer i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković otkrio je najvažniju lekciju koju je naučio od svog velikog rivala Rogera Federera.

U intervju za ESPN, Đoković je priznao da kako je prateći Švicarca naučio da bolje organizuje kalendar takmičenja, što mu je u mnogome pomoglo da dođe na sami vrh.

"Jedna stvar koju sam naučio od Federera je kako da organizujem svoj kalendar da bih postigao najbolju formu na Grand Slam turnirima", rekao je Đoković i dodao:

"Bio je jedan od prvih tenisera koji je planiranje podigao na drugi nivo. Njegova organizacija me je mnogo inspirisalo - vodio sam bilješke razgovarajući o tome sa svojim timom. Gledao sam njega, njegov tim i njegov raspored. Tako da moram da mu zahvalim na tome", otkrio je Novak.

Inače, Đoković je nakon nastupa za Srbiju u Davis Cupu odlučio uzeti "godišnji odmor", te ga na terenu nećemo gledati sve do novembra.

Đoković je objavio da neće igrati na turniru Masters serije u Šangaju, a do kraja godine pojavit će se na samo tri takmičenja.

Novak će prvo zaigrati na Mastersu u Parizu koji se igra u prvoj sedmici novembra, gdje brani finale od prošle godine. Poslije toga od 12. do 19. novembra slijedi završni Masters u Torinu, koji je osvojio prošle godine.

Đoković će godinu završiti učešćem na finalnom turniru Davis Cupa u Malagi koji se igra od 21. do 26. novembra gdje će Srbija u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije.