Nogomet
68

Djibril Cisse završio karijeru: Lav nikad ne umire

Klix.ba
Djibril Cisse
Djibril Cisse
Bivši napadač Liverpoola i Lazija Djibril Cisse završio je nogometnu karijeru te će nastaviti raditi kao DJ, producent i konsultant.

Nakon što je okačio kopačke o klin poslije operacije kuka 2015. godine, Cisse se ipak vratio treninzima. Međutim, nije uspio naći novi klub, tako da je odlučio otići u nogometnu penziju.

"Uživao sam u nogometu, dosad je lopta bila moj život. Volio bih da sam nastavio igrati, ali moram priznati da je moja karijera završena. S istom strašću ću se posvetiti muzici, modi i Yahoo Sportu. Radit ću kao DJ, producent i konsultant, a nastavit ću razvijati i svoj modni brend. Hvala svima za podršku, avantura se nastavlja, drugi život počinje. Lav nikad ne umire", izjavio je Cisse.

Cisse je u Lazio stigao 2011. godine u transferu vrijednom 5,8 miliona eura, ali je postigao samo jedan gol u Seriji A prije nego je u januarskom prijelaznom roku prodan Queens Park Rangersima.

Francuski napadač je nastupao za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, Queens Park Rangerse, Al-Gharafu, Kuban Krasnodar, Bastiju i Saint-Pierroise, a nosio je dres U21 i seniorske reprezentacije Francuske.

S Auxerreom je osvojio Kup Francuske (2003), s Liverpoolom FA Cup (2006), Ligu prvaka (2005) i UEFA Super Cup (2005), a s Panathinaikosom grčku Superligu (2010) i Kup Grčke (2010). Kup konfederacija je osvojio igrajući za reprezentaciju Francuske (2003).

Najbolji strijelac francuske Ligue 1 bio je 2002. i 2004. godine, a Grčke 2010. i 2011. godine. Najboljim stranim igračem u Grčkoj proglašen je 2010. godine.