Sjajna priča
296

Dječak na terenu tražio Ronalda, a onda ga je uzeo trener Juventusa i sve oduševio

K. H.
Trener Juventusa Maurizio Sarri ispunio je želju jednom nepoznatom dječaku koji je u potrazi za Cristianom Ronaldom završio na nogometnom terenu, odakle ga je ovaj stručnjak pokupio i odveo pravo na klupu Stare dame gdje je bio portugalski igrač.

Naime, ovaj dječak sišao je s tribina kako bi pokušao pronaći Ronalda, ali nije ni slutio da će se već u drugom momentu naći na travnjaku te da će ga u čitavoj situaciji "spasiti" novi trener Juventusa.

Sarri je nakon meča rekao da mu je bilo zadovoljstvo pomoći dječaku te da takva dešavanja uopće ne smatra remećenjem mira, već zadovoljstvom.

"Vidio sam dijete na sredini terena i bojao sam se da će ga neko zgrabiti. Htio je fotografiju s Ronaldom i ja sam ga odveo njemu. Za mene to nije upad na teren i remećenje mira, to je zadovoljstvo", objasnio je Sarri poslije meča, čime je pokupio brojne simpatije i medija i navijača.

Kada je dječak stigao kod Ronalda, dočekan je prijateljski i s osmijehom pa je tako na jedinstven način imao priliku upoznati svog idola i uz to ostale igrače Juventusa. Među njima je također bio Miralem Pjanić.

Inače, Tottenham je porazio Juventus rezultatom 3:2 i to zahvaljujući pogotku koji je postigao Harry Kane s centra u 93. minuti.