Arsenalova legenda
22

Dixon poručio Sanchezu i Ozilu: Napolje iz kluba ako nećete da produžite ugovor

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Januarski prijelazni rok se približava, a Arsenalovim čelnicima počelo je da gori pod nogama jer se situacija s Alexisom Sanchezom i Mesutom Ozilom ne popravlja.

Zvijezdama Topnika ugovori ističu naljeto, što znači da od januara mogu da uđu u pregovore s drugim klubovima pa bi londonska ekipa mogla ostati bez obeštećenja za dvojicu najboljih igrača.

Legendarni desni bek Lee Dixon ne priželjkuje takav scenarij, ali smatra da klub treba biti oštriji u komunikaciji s pomenutim dvojcem.

"Moramo im pokazati gdje su vrata. Ako ne želiš nastaviti da igraš za Arsenal, onda moraš da ideš. Jednostavno je. Takav scenarij dogodio se i u vrijeme dok sam ja igrao za Arsenal i to Michaelu Thomasu 18 mjeseci nakon što je postigao odlučujući gol za titulu protiv Liverpoola 1989. godine. Tada je bio u raspravi s klubom u vezi s novcem. Na kraju je otišao i potpisao za Liverpool", podsjeća čovjek koji je odigrao skoro 500 utakmica u Arsenalu.

Ono što je sigurno je da Chelsea, oba Manchestera, PSG i drugi velikani u strpljivo čekaju i osluškuju kakva će biti sudbina Sancheza i Ozila u dresu Arsenala.