Konačno potvrda
36

Divock Origi je novi nogometaš Milana, Rossoneri odmah kreću po zvijezdu Chelseaja

D. P.
Origi je registrovan na stranici Serije A (Foto: Twitter)
Origi je registrovan na stranici Serije A (Foto: Twitter)
Belgijski napadač Divock Origi novi je član Milana, potvrđeno je na zvaničnoj stranici Serije A.

Aktuelni prvak Italije već dugo ima dogovor s Origijem koji je prošle sedmice stigao u Milano i prošao ljekarske preglede. Nestrpljivi navijači sedmostrukog prvaka Evrope čekali su objavu na zvaničnoj stranici kluba, no nisu je još uvijek dočekali.

Preduhitrila ih je Serija A koja je na službenim stranicama objavila potvrdu transfera i registracije belgijskog napadača koji stiže besplatno iz Liverpoola.

Korpulentni Belgijanac (27) za Liverpool je odigrao 107 utakmica na kojima je postigao 22 gola. Međutim, bio je vječita rezerva i s klupe je postigao nekoliko najbitnijih golova među kojima i oni za osvajanje Lige prvaka 2019. godine.

Pred Milanom je novi veliki posao. Rossoneri su aktivno krenuli po Hakima Ziyecha, a s agentom marokanskog nogometaša razgovore je obavio tehnički direktor Milana Paolo Maldini.

Sve strane zainteresovane su za dogovor oko prelaska Ziyecha iz Chelseaja u Milan, s tim da engleski klub traži da Rossoneri imaju obavezu otkupa ugovora. Očekuje se da uskoro bude potpisan ugovor.