Novčane kazne
1

Disciplinska komisija NSBiH: Sarajevo kažnjeno sa 6.500, a Željezničar s 5.000 KM

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija NSBiH danas je održala sjednicu na kojoj su donesene odluke o kaznama za bh. klubove zbog propusta u organizaciji utakmica.

FK Sarajevo je kažnjen zbog upotrebe pirotehnike njegovih navijača na utakmici revanša polufinala Kupa BiH na gostovanju kod Mladosti novčanom kaznom od 1.500 KM. Klub s Koševa je dobio i novčanu kaznu zbog incidenata tokom susreta 7. kola Lige prvaka na domaćem terenu protiv Slobode. Kazna od 5.000 KM je izrečena zbog propusta u organizaciji utakmice te upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava, što je prouzrokovalo tjelesne povrede jednog navijača.

Ukupna kazna: 6.500 KM

FK Željezničar je dobio kaznu od 1.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava domaćih navijača na Stadionu Grbavica u uzvratnom susretu polufinala Kupa BiH sa Širokim Bijegom. Kaznu od 3.500 KM su Plavi dobili i zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehnike na tribinama tokom utakmice 7. kola Lige za prvaka protiv Zrinjskog.

Ukupna kazna: 5.000 KM

FK Sloboda je izrečena kazna od 1.000 KM zbog organizacijskih propusta utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava na tribinama na utakmici protiv Željezničara u 6. kolu Lige za prvaka, koja je odigrana na Piroti.

Disciplinska komisija je kaznila predsjednika FK Sloboda Senada Mujkanovića sa 500 KM zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometne organizacije.

Ukupna kazna: 1.500 KM

HŠK Zrinjski je kažnjen sa 1.000 KM jer su navijači ovog kluba tokom utakmice 7. kola Lige za prvaka koristili pirotehniku na Stadionu Grbavica tokom utakmice protiv Željezničara.

Ukupna kazna: 1.000 KM

Komisija je kaznila i ŽFK Mladost Poljavnice sa 2.500 KM zbog neopravdanog odustajanja od organizacije i odigravanja utakmice protiv bugojanske Iskre u 14. kolu Premijer lige BiH za žene.

Ukupna kazna: 2.500 KM.

Odluka o aferi "Cener" koja se odnosi na susret Metalleghea i Olimpica, tačnije pokušaj podmićivanja igrača Vukova, zasad nema.