Leaders Under 40
20

Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić zablistala na dodjeli nagrade u Londonu

N. K.
Sabrina Buljubašić s ostalim laureatima (Foto: LEADERS Business)
Sabrina Buljubašić s ostalim laureatima (Foto: LEADERS Business)
Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić sinoć je na manifestaciji održanoj u Nacionalnom historijskom muzeju u Londonu preuzela prestižnu nagradu "Leaders Under 40".

Ovakav događaj se organizuje posljednje četiri godine, a za cilj ima prepoznavanje i afirmaciju profesionalaca iz sportske industrije širom svijeta, koji su svojim radom napravili pozitivne promjene, a imaju manje od 40 godina.

Nagrađeno je 30 lidera iz deset različitih država koji su odabrani na osnovu ostvarenog doprinosa u napretku sportske industrije, a među njima je i Buljubašić koja je blistala na ceremoniji u elegantnoj crvenoj haljini.

Dužnosnici firmi poput BBC-ja, FIFA-e, Heinekena, McLarena, Arsenala, PSG-a, Formule 1 i drugih kompanija vršili su selekciju ovogodišnjih učesnika te odabrali finalne dobitnike.

Osim direktorice FK Sarajevo, nagrade su dobili potpredsjednica marketinga Miami Heata i American Airlinesa Arene Jennifer Alvarez, direktor marketinga Nogometnog saveza Portugala Nuno Moura, rukovodilac inovacija i komunikacija The AELTC Alexandra Willis, potom Sharon Fuller iz Red Bull Media House i drugi.

Podsjetimo, glavni grad Bosne i Hercegovine bit će domaćin prvog Nogometnog kongresa za centralnu i istočnu Evropu. Program kongresa zasnovan je na rješavanju pravnih sporova u nogometnoj industriji te pružanje uvida u poslovnu stranu sporta u Evropi. Kongres će okupiti internacionalne stručnjake iz oblasti sporta poput Nune Gomesa, Roxane Giurea, Thuerrz Aballea i mnogih drugih. FCE kongres održat će se 18. i 19. oktobra u Sarajevu pod pokroviteljstvom FK Sarajevo.