Ne želi doći
22

Direktor švedskog kluba otkrio da ga je NS BiH kontaktirao: Odbio sam tu ponudu

E. K.
Ahmetović na treningu Varnama (Foto:  Jim Carlsson)
Ahmetović na treningu Varnama (Foto: Jim Carlsson)
Sportski direktor švedskog IFK Värnamo Enes Ahmetović je u razgovoru za Fotbollskanalen istakao da su ga zvali čelnici NS BiH da dođe u našu reprezentaciju, no da je on taj poziv odbio.
Dobar posao koji radi u švedskom klubu nije prošao nezapaženo pa su tako čelnici Saveza kontaktirali Ahmetovića sa željom da mu ponude određenu funkciju, ali je on to odbio.

Värnamo je prethodne sezone ostao u Allsvenskanu, najjačem rangu švedskog nogometa, a ove sezone se nalaze na osmom mjestu. Najveće zasluge za to se pripisuju upravo Ahmetoviću.

"Bila je jednostavna odluka da ne prihvatim taj posao, neću reći ko je učestvovao u pregovorima sa NS BiH, ali određeni ljudi su me kontaktirali da dođem i radim", rekao je 32-godišnji stručnjak i dodao:

"Nije dugo trajalo. Da je to bilo prije nekoliko godina, bio bih spreman pješke doći u Sarajevo, ali sada sam u Värnamu, a osim toga, nogometni status u mojoj domovini nije onakav kakav bi trebao biti. Nakon razgovora sa porodicom, bila je prilično laka odluka da odbijem ponudu".

Zmajevi prolaze kroz poprilično turbulentan period budući da je naš nacionalni tim promijenio čak tri selektora u kvalifikacijama za Euro 2024. godine u Njemačkoj, a Ahmetović je istakao da ga takve stvari pogađaju.

"Prvo, IFK Värnamo je moj poslodavac, a Värnamo moj dom, tu sam odrastao. Drugo, veliki sam navijač bosanskohercegovačke reprezentacije. Putovao sam po Evropi da bih gledao utakmice i pokazao svoju podršku na gostovanjima, uključujući Litvaniju i Irsku", poručio je on i nastavio dalje:

"Kao navijaču to me pogađa, boli me srce i duša kada vidim šta se tamo dešava. Možda se moji snovi o radu u BiH ostvare jednog dana, no sada nije vrijeme".