Nije birao riječi
24

Direktor Olimpije prozvao Prosinečkog: Gdje je on danas, niko ga ne želi dovesti

S. G.
Foto: NK Olimpija
Foto: NK Olimpija
Direktor ljubljanske Olimpije Igor Barišić na press konferenciji sumirao je odličnu sezonu u kojoj se njegov tim domogao duple krune u Sloveniji, a spomenuo je i bivšeg selektora BiH Roberta Prosinečkog.

Bivši kormilar nacionalne selekcije BiH je na klupu Olimpije sjeo na početku ove sezone, ali ju je napustio nakon samo tri utakmice zbog neslaganja sa čelnim ljudima ovog kluba.

"Stvarno ne vidim potrebu za negativom, ne razumijem odakle dolazi. Trebalo je vremena da dođemo tamo gdje smo sada. Prvaci smo, osvajači Kupa, mlade kategorije ispunjavaju sve ciljeve. Radimo iskreno i odgovorno. Otplatili su smo sve dugove i spasili klub od bankrota", rekao je Barišić i dodao:

"Većina naših odluka bila je dobra. Prozivate nas zbog Roberta Prosinečkog, a gdje je on danas? Gdje su ostali direktori koji su bili tu prije nas? Niko ih neće. Dobili smo licencu. Šta nije dobro? Mislim da smo zaslužili više poštovanja", dodao je.

Prsinečkog je iz Olimpije otjerao upravo Barišić, koji je izjavio da je legendarni Hrvat i u saradnji sa svojim kumom pokušao "prodati" klub.

Razlaz je protekao vrlo ružno. Klub iz glavnog grada Slovenije je u saopštenju optužio hrvatskog trenera da je tokom priprema pio i kartao, te se nije pojavljivao na treninzima.

Veliki Robi je te navode demantovao, a kap koja je prelila čašu bili su navijači ovog kluba koji su Prosinečkom prijetili nakon čega je ovaj otišao.