Nogomet
32

Direktor Newcastlea pokušao kupiti svog igrača

Klix.ba
Joe Kinnear (Foto: AFP)
Joe Kinnear (Foto: AFP)
Joe Kinnear, sportski direktor nogometnog kluba Newcastle United, svojim ispadima ne prestaje nasmijavati sportsku javnost. On je nedavno pokušao kupiti jednog igrača, ne znajući da je igrač već Newcastleov.

Čovjek koji se "proslavio" tim što je na jednoj konferenciji za novinare uspio opsovati čak 52 puta u roku od dvije minute, ali i time što ne zna čak ni imena igrača koji igraju za klub čiji je direktor, pa je tako Yohana Cabayea nazvao Yohanom Kebabom, Sholu Ameobija - Amamobi, a Charlesa N'Zogbiju - Charles Insomnia, sada je ponovo došao u centar pažnje jer je pokušao kupiti vlastitog igrača.

Šezdesetšestogodišnji Irac je nedavno posmatrao utakmicu između Newcastlea i Birmingham Cityja. Impresionirale su ga nogometne sposobnosti 22-godišnjeg Shanea Fergusona te je odmah nakon utakmice zatražio da razgovara sa zvaničnicima Birminghama.

"Zaista sam zainteresovan za njega, želim ga u našem klubu", rekao je Kinnear jednom od zvaničnika Birminghama, koji je isprva mislio da se Irac, koji je nekada igrao za Tottenham i reprezentaciju Irske, šali.

Shvativši da je Kinnear ozbiljan, odgovorio mu je: "Pa to je svakako vaš igrač, kod nas je samo na posudbi", objavio je The Sunday People.

Izvor blizak Kinnearu, pak, tvrdi da se takav razgovor nikada nije vodio.