Odluka Rossonera
32

Direktor Milana Fassone: Donnarumma ostaje u klubu, ali neće braniti

Klix.ba
Vlasnik Milana Li Yonghong i Marco Fassone (Foto: EPA)
Vlasnik Milana Li Yonghong i Marco Fassone (Foto: EPA)
Saga o Gianluigiju Donnarummi još uvijek nije dobila epilog. No, ako je vjerovati riječima izvršnog direktora Milana Marca Fassonea, Gigi će do kraja sezone ostati igrač Rossonera ali bez šanse da brani, te će idućeg ljeta otići kao slobodan igrač.

"Kao klub, sve smo uradili da Donnarumma ostane u Milanu još dugo vremena", počeo je Fassone priču u opširnom intervjuu za Corriere della Seru.

Fassone je otklonio dilemu da li će Donnarumma bit prodat ili će bukvalno izgubiti godinu dana u Milanu.

"Mi smo odlučili da Donnarumma nije na prodaju i ostat će u klubu naredne sezone. Trener Montella će odlučiti šta će raditi sa njim, ali ne bi trebao braniti jer on mislima nije u klubu već negdje drugo, vjerovatno Real Madridu", kaže Fassone i dodaje kako je Milan zahvaljujući Donnarumminom menadžeru Mini Raioli "izgubio 100 miliona eura".

“Ovakvim razvojem situacije Milan će biti oštećen za oko 100 miliona eura. Donnarumma sada vrijedi više od 50 miliona eura, a uzmimo u obzir i koliko smo uložili u njegov razvoj...", dodao je Fassone.

Izvršni direktor Milana tvrdi da je sve moglo da se završi na lijep način.

"Mogao je doći i reći nam da ne želi više biti igrač Milana. Dogovorili bismo se za pet minuta. On bi produžio ugovor i stavili bismo razumnu otkupnu klauzulu po kojoj bismo ga prodali. Na dobitku bi bili i Gigi i Milan. Ovako, Raiolin plan je bio da nas natjera da ga prodamo ispod realne cijene, a da višak novca on uzme sebi", rekao je Fassone koji je ostavio Donnarummi mogućnost pokajanja.

"Ako je Donnarumma spreman da opet razmisli i razmotri svoju odluku, dočekali bismo ga raširenih ruku. Sve je do njega", rekao je Fassone.