Dok je prvi tim na turneji
0

Direktor Manchestera Utd. ide u Milan zbog Sneijdera

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Danima već engleski mediji najavljuju potpisivanje ugovora između engleskog prvaka Manchester Uniteda i holandskog nogometaša Wesleya Sneijdera, člana milanskog Intera.

Prvi tim Manchestera je trenutno na tlu Sjedinjenih Država gdje je otišao na turneju, no jedan dio čelnika je ostao u Europi, navodi se, samo zbog Sneijdera.

Novi navodi govore da se David Gill, izvršni direktor Manchester Uniteda, "svaki čas" sprema na let prema Milanu gdje će se obaviti formalnost. Potpuni dogovor između engleske i talijanske ekipe, kao i igrača, je ranije uspostavljen.

Još uvijek traju nagađanja koliko će Manchester United morati platiti za ovaj transfer, no vjerovatno će se sve vrlo brzo saznati, čim dolazak Holanđanina na Old Traffordu bude i službeno potpisan.

Podsjetimo da je nakon dolaska iz Real Madrida 2009. godine Sneijder pomogao Interu u osvajanju trostruke krune te sezone. No ipak, prošla sezona bila je za zaborav, ispresijecana povredama, zbog kojih je Sneijder skupio tek 25 nastupa za Inter.