Tražen na tržištu
441

Direktor Leipziga na pitanje o prodaji Gvardiola: Sve ponude idu u neželjenu poštu

K. H.
Joško Gvardiol (Foto: EPA-EFE)
Joško Gvardiol (Foto: EPA-EFE)
Sportski direktor Leipziga Max Eberl na šaljiv način je prokomentarisao kako reaguje na ponude i upite koji nakon Svjetskog prvenstva u Kataru stižu na adresu kluba po pitanju transfera sjajnog hrvatskog igrača Joška Gvardiola.

Ovaj štoper Vatrenih prikazao je fantastičnu igru tokom cijelog turnira u Kataru, a s tim u vezi odmah mu je i porasla cijena na tržištu, pa tako evropski mediji pišu da će za njegov angažman biti potrebno da se izdvoji i više od 100 miliona eura.

Sportski direktor Leipziga, u šaljivom tonu, kaže da ponude za Gvardiola trenutno idu u "neželjenu poštu".

"Sve ponude za Gvardiola idu u neželjenu poštu. Gvardiol, ponuda, direktni spam... Tako da, još uvijek nisam dobio nijedan e.mail", našalio se Eberl.

Ovaj nogometaš ugovor s Leipzigom ima do 2026. godine, no teško je da će do kraja ugovora ostati u ovom klubu i očekuje se da bi već do ljeta 2023. godine mogao promijeniti sredinu, čak u nekim opcijama možda i već u januaru.

Leipzig je ovog sjajnog štopera kupio iz Dinama prošle godine za 18,8 miliona eura, no u ugovoru su se Modri dodatno "ogradili", pa će tako od naredne prodaje imati i određeni procenat.