Klub na dobrom putu
121

Direktor Crvene zvezde: Zaradit ćemo 100 miliona eura, možemo do polufinala Evropske lige

K. H.
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o planovima ovog kluba u Evropi naredne sezone, a otkrio je da klub ugrubo planira prihode od 100 miliona eura te da u Evropskoj ligi igraju jako bitnu ulogu.

Zbog velikih očekivanja koja imaju za naredne dvije sezone, Terzić je prvobitno rekao da sadašnji dug Crvene zvezde uopšte nije bitan i da će u naredne dvije godine prihodovati 100 miliona eura.

"Crvena zvezda danas nema visok dug i u klubu više ne pričamo o cifri. Iznos zna Skupština kluba i nema potrebne da to bude kafanska ili medijska tema, jer Zvezda upravo generiše i očekujem da će u roku od dvije godine generisati 100 miliona eura. Ako uđemo u Ligu prvaka, klub će imati prihode od 30 miliona eura, pa 30 miliona eura sljedeće sezone jer bi imali direktan plasman u Ligu prvaka. To je ukupno 60 miliona prihoda, pa po pet miliona eura od ulaznica, pet od sponzora, od prihoda za transfer igrača i dolazimo do cifre od 100 miliona eura očekivanog priliva sredstava u narednom periodu", rekao je Terzić.

Nakon toga je otkrio kako Zvezdu vidi u gornjem domu Evropske lige, odnosno donjem domu Lige prvaka. Kaže kako vjeruje da jednog dana mogu doći čak i do polufinala Evropske lige, dok u Ligi prvaka, jasno, nema prevelika očekivanja.

"Zvezda može mnogo, ali je veliki raskorak između Lige prvaka i Evropske lige. Zvezda na osnovu svog budžeta i stanja pripada gornjem nivou Evropske lige ili donjem nivou Lige prvaka. Što se tiče toga, mislim da je jako teško očekivati da napravimo nešto u Ligi prvaka, ali ako nastavimo s ovom politikom, onda možemo do četvrtfinala ili polufinala Evropske lige. Uostalom, prošle sezone smo bili blizu. Korak po korak, svako gradi svoj put i ja se vodim tim primjerom", rekao je Terzić u intervjuu za "Sportal".

Crvena zvezda je u prvom meču 3. pretkola Lige prvaka pobijedila Pyunik iz Armenije sa 5:0 i stigla na korak od plasmana u play-off za nastup u najelitnijem nogometnom takmičenju u Evropi.