Smanjit će rashode
31

Direktor Crvene zvezde: Potrebno nam je 30 miliona eura za život

K. H.
Foto: Crvena zvezda/Youtube
Foto: Crvena zvezda/Youtube
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kazao je da klubu treba oko 30 miliona eura za funkcionisanje i da će klub morati smanjiti rashode u narednom periodu.

On je rekao da klub funkcioniše normalno koliko god je to moguće te da mali broj ljudi dolazi na posao. On je rekao da igrače sigurno očekuju sjajni tereni kada i ako se vrate nogometu te da je svakog dana u komunikaciji s UEFA-om.

"Volio bih da se prvenstvo završi u već zamišljenom formatu i da se odigraju sve utakmice. Crvena zvezda je prva na tabeli sa 11 bodova prednosti i želim da na jedan regularan način i bez ikakve sumnje i mrlje sa neke druge vremenske distance, se sve završi. Ono čemu se nadam i što je nekako i realno, to je da se prvenstvo nastavi oko 23. maja, ako bi se poslije 1. maja ukinulo vanredno stanje u Srbiji, a i tome se nadam. Naravno, opet će stručnjaci dati svoje mišljenje jer će biti potreno sigurno 2-3 nedjelje da se igrači spreme kada budu radili grupno, bez obzira što oni treniraju individualno. Dakle, nadam se da ćemo nastaviti krajem maja, a da li ćemo imati dovoljno termina da sve to završimo jer imamo ukupno 14 utakmic, to je već pitanje", kazao je Terzić za zvaničnu stranicu kluba.

On je dodao da postoje tri scenarija da se prvenstvo završi. Prvo je da se sve završi u zamišljenom formatu, drugi da to bude skraćeno s manjim brojem utakmica, a treći da se uopšte ne završe nego da sve bude registrovano po već postojećem stanju. Također, govorio je i o finansijama kluba.

"Mi smo imali Skupštinu kluba gdje smo izložili finansijski plan i gdje se zna koliko je našem klubu potrebno novca. Crvenoj zvezdi je potrebno 30 miliona eura za život kluba i tačno se zna struktura tih rashoda. S obzirom da će ova situacija imati finansijske posljedice za čitav evropski nogomet pa tako i za Crvenu zvezdu, vjerujem da ćemo za 30 posto morati da smanjimo naše rashode. Imamo plan prihoda, u većoj meri su to transferi igrača, evropska takmičenja, sponzori, a imamo i samo jedan posto prihoda od TV prava. Nažalost, Crvena zvezda ima problem što jako mali budžet imamo od TV prava. Svi klubovi imaju preko 50 posto prihoda od TV prava, ali dio smo jednog medijski neinteresantnog područja i to trpi", istakao je prvi čovjek Crvene zvezde.

Za kraj je poručio navijačima da se svi nadaju povratku nogometa te da se nada kako će spremni dočekati nastavak prvenstva, uz apel svim građanima da ostanu kući i poštuju mjere zabrane.