Plišek mu poručio da se ne vraća
0

Dino Hamzić odlazi na probu Azerbejdžan

Piše: Dalibor Bošnjak
Dino Hamzić
Dino Hamzić
Prvi golman FK Sarajevo, Dino Hamzić, nakon evropskih utakmica i dva kola Premijer lige, odlučio je otići u Azerbejdžan na probu u jedan tamošnji klub.

Hamzićeva odluka je iznenadila mnoge, a posebno trenera "bordo" ekipe, češkog stručnjaka Jiržija Plišeka. On je u nekoliko navrata pokazao svoju ozbiljnost i predanost radu u klubu, tako da je Hamziću poručio da, ukoliko ode i ne uspije postići dogovor sa azerbejdžanskim klubom, nakon toga nema mjesta u FK Sarajevo i da se ne vraća. Iz ovog je vidljivo da Plišek neće tolerisati ovakve poteze svojih igrača.

Hamzić nema važeći ugovor sa Sarajevom, niti ga je imao tokom evropskih nastupa ove ekipe, kao ni u prva dva kola nove sezone u Premijer ligi, tako da u slučaju realizacije njegovog transfera klub sa Koševa neće dobiti nikakvu odštetu.

Na gol "bordo" ekipe će u utakmici protiv Veleža najvjerovatnije stati Adi Adilović, a nije isključena mogućnost da FK Sarajevo potraži novog golmana.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno iz FK Sarajevo, stigli su i potrebni papiri za Adina Džafića, što znači da će ovaj igrač konkurisati za prvenstveni dvoboj trećeg kola protiv Rođenih.

Osim toga što uvodi red u klub sa Koševa, Plišek zagovara formiranje B tima FK Sarajevo, koji bi se takmičio u Kantonalnoj sarajevskoj ligi.