Ništa od Ojede
12

Dinamu zbog pohlepe i bizarnog razloga propao najveći transfer u historiji HNL-a

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zagrebački Dinamo odustao je od najvećeg ulaznog transfera u historiji HNL-a nakon što je propao dogovor za Argentinca Martina Ojedu.

Posljednjih dana Dinamo je aktivno radio na transferu ovog igrača koji igra na poziciji lijevog krila, no dogovor je u posljednji trenutak propao zbog nesuglasica čelnika Godoya.

Hrvatski mediji su pisali da će Dinamo za transfer ovog igrača platiti približno 5,3 miliona eura, što bi ujedno bio najveći ulazni transfer u historiji Hrvatske nogometne lige, no iako je ponuda prvobitno prihvaćena, čelnici ovog argentinskog kluba su se međusobno posvađali, promijenili zahtjeve i na kraju izgubili "mušteriju".

Problem je, saznaje se, to što se čelnici kluba nisu mogli dogovoriti oko raspodjele odštete. Godoyu je trebalo doći 50 posto novca od transfera, Racingu 30 posto, igraču 15 posto i ostatak bi se podijelio između agenata, investitora i ostalih koji su brinuli o karijeri ovog igrača.

Navodi se čak i da je Ojeda želio sam doputovati u Zagreb bez papira i dogovora dva kluba kako bi se izvršio pritisak, ali je odustao od te ideje.

Ovaj nogometaš je već pristao na transfer u Dinamo i da je dogovorio sve uslove s čelnicima Modrih, no na žalost obje strane, kluba i igrača, od toga na kraju gotovo izvjesno neće biti ništa.

Ojeda je 23-godišnjak koji igra na poziciji lijevog krila, a u ovoj sezoni postigao je 12 pogodaka i upisao tri asistencije na 23 odigrana susreta.