Srna oduševljen
120

Dinamo pomogao djeci da pobjegnu iz Ukrajine pa ih ugostio: Nikad vam ovo nećemo zaboraviti

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zagrebački Dinamo objavio je videosnimak na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama uz objavu da su se uključili u akciju organizacije prijevoza djece iz nogometne akademije ukrajinskog Šahtara iz Donjecka, a ovom klubu posebno se zahvalio legendarni hrvatski nogometaš Darijo Srna.

Dinamo je, navode tamošnji mediji, već organizirao dva autobusa koja su djecu s mađarsko-ukrajinske granice odvezla do Zagreba.

"Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod i bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti. U ime svog kluba htio bih zahvaliti Dinamu koji je u ovoj teškoj situaciji napravio jako puno za Šahtar, jako puno za djecu iz naše akademije. Zahvalio bih predsjednici Uprave Vlatki Peras i svima koji su bili uključeni u tu humanitarnu akciju. Velika hvala i nikad vam ovo nećemo zaboraviti", poručio je Srna.

Dinamo se također oglasio na svojim službenim kanalima uz poruku da su se bez razmišljanja odmah uključili u organizaciju prijevoza djece iz ugroženih područja.

"Na poziv i moblu Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore, Dinamo se uključio u akciju pomoći djeci iz nogometne akademije ukrajinskog Šahtara iz Donjecka. Maksimirski klub i Zaklada GNK Dinamo "Nema predaje" odmah su reagovali i priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja", objavili su iz Dinama uz dodatne informacije:

"Dva autobusa stigla su na mađarsko-ukrajinsku granicu i potom djecu dovezla do Zagreba. U ponedjeljak u večernjim satima stiglo je ukupno 27 djevojčica i dječaka te četiri trenera. Smješteni su u klupskom hotelu 67 podno južne tribine maksimirskog stadiona. Klub i zaklada osigurali su djeci boravak u hotelu, hranu i ostale potrepštine."