Nogomet
0

Dinamo osvojio Hrvatski nogometni kup

FENA
Nogometaši zagrebačkog Dinama pobjednici su 17. izdanja Hrvatskog nogometnog kupa. "Modri" su u dvije utakmice finala bili bolji od Hajduka, u prvom susretu u Zagrebu slavili su 3:0, a u uzvrat u Splitu završilo je bez pogodaka.

Dinamo je tako sezonu zaključio dvostrukom krunom, točnije desetim naslovom prvaka i devetim trofejom u Kupu.

Premda je uzvrat bio lišen rezultatskog naboja dvoboj u Splitu protekao je bez pravog nogometa. Utakmica na Poljudu trebala je biti spektakl na koncu sezone, no bilo je otužno gledati prazne tribine poljudske ljepotice na kojima se okupilo tek 5.000 gledatelja, te očajan nogomet dviju ponajboljih hrvatskih momčadi. Umjesto pogodaka vidjeli smo čak tri crvena kartona i šest žutih kartona.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 18. minuti kada je nakon oštrog starta Mihaela Mikića nad Borisom Pandžom došlo do velike gužve. U naguravanju igrača palo je i nekoliko udaraca, a sudac Ivan Bebek pokazao je crveni karton vrataru Hajduka Vladimiru Baliću i braniču Dinama Hrvoju Čali.

Mikić je zbog neopreznog starta prošao sa žutim kartonom. Crveni karton dobio je i napadač Dinama Mario Mandžukić u 69. minuti zbog simuliranja. Bio je to njegov drugi žuti karton na utakmici.

Što se tiče igre, Hajduk je bio bliže pobjedi, stvorio je nekoliko poluprilika međutim niti jednu nije realizirao. Dinamo je najbolju priliku imao u završnici utakmice kada je Balaban pucao preko gola.