"Sramite se"
162

Dinamo Kijev brutalno osudio potez Fenerbahčea: Ne bojimo se reći cijelom svijetu da pomažete ubicama

H. H.
Igrači Fenerbahčea na putu za Rusiju (Foto: Twitter)
Igrači Fenerbahčea na putu za Rusiju (Foto: Twitter)
Nogometaši Fenerbahčea otputovali su u Rusiju na pripremni turnir, a tim povodom oglasio se najveći ukrajinski klub Dynamo iz Kijeva koji je oštro kritikovao potez Turaka.
Među putnicima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji će tu i debitovati u dresu novog kluba, a u oštroj poruci Kijevljani su istakli da se krv sada nalazi i na rukama Fenerbahčea, te da ih je Gazpromov novac ostavio bez časti i savjesti.

"Ruske granate ubijaju Ukrajince iz dana u dan, cijeli civilizovani svijet je protiv toga, a vaš klub prihvati poziv iz Rusije, te sponzoriše terorizam, navodi se između ostalog u objavi slavnog kluba, te dodaje:

UEFA i FIFA su izbacili Ruse iz internacionalnih takmičenja, a vi idete kod njih da pravite novac i igrate zajedno sa agresorom. Ništa ne može opravdati ovaj korak, nikakav novac ne može kompenzirati sramno ponašanje i putovanje ka ubicama bez moralnih i ljudskih kvaliteta.

Ne bojimo se reći cijelom svijetu da pomažete ubicama da nastave njihov krvavi pohod na ukrajinskom tlu. Igrate sa njima i opravdavate najveći zločin 21. stoljeća, sramite se", piše u objavi kijevskog Dinama.

Pari Premier kupu se održava od 9. do 15. jula u ruskom Sankt-Peterburgu. Prvi rival Džekinog Fenerbahčea bit će domaći Zenit, a susret je na rasporedu sutra od 18:30.

Pred Džekinim klubom su još dva meča na turniru. Duel protiv Crvene zvezde zakazan je za 12. juli, a protiv Neftci Bakua (Azerbejdžan) 15. jula, kada će turnir biti i završen.