Evropska liga
0

Dinamo ispao iz takmičenja

Totalsport
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Utakmicu 4. kola Europa lige protiv Ajaxa na maksimirskom stadionu, ekipa zagrebačkog Dinama okončala je s dva gola minusa i dva igrača manje od ''kopljanika''.

Ajax je zasluženo pobijedio Dinamo s 2-0. Poveli su gosti u 14. minuti nakon slobodnog udarca s lijeve strane, kojeg je izveo Emanuelson. Na loptu je krenuo Suarez koji je bio u očiglednom ofsajdu, ali nije dirao loptu. Učinio je to Marko Pantelić koji je potpuno sam ispred Tome Butine iz neposredne blizine pospremio loptu u mrežu. U 35. minuti je Cufre dobio izravni crveni karton zbog udaranja laktom Suareza.

U 38. minuti je Sivonjić lošim udarcem upropastio dobru priliku za Dinamo, zapravo i najbolju na utakmici. U prvoj minuti sudijske nadoknade je Ajax potvrdio pobjedu pogotkom De Zeeuwa glavom pored zaspale Dinamove obrane. Zanimljivo da je 26-godišnji vezni igrač Ajaxa Demy De Zeeuw prošle nedjelje postigao dva pogotka u prvenstvenoj pobjedi Ajaxa u Amsterdamu protiv najvećeg rivala Feyenoorda 5-1.

Ajax je u nastavku imao nekoliko prilika i za povećanje vodstva, a Dinamo je u 73. minuti ostao s devetoricom na terenu, budući da je Calello dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Dinamo je ovim porazom izgubio i teoretske izglede za plasman u šesnaestinu finala.

U drugoj utakmici 4. kola u A skupini, Anderlecht je kao domaćin pobijedio Timişoaru 3-1. Strijelci za Anderlecht bili su Suarez u 30. minuti, Boussoufa u 69. i Legear u petoj minuti sudačke nadoknade, dok je strijelac za rumunjsku momčad bio Parks glavom u 51. minuti. Dodajmo da je Suarez sam izborio jedanaesterac u 30. minuti, kojeg je onda i realizirao.

Ajax i Anderlecht ovim su pobjedama osigurali izborili plasman u šesnaestinu finala Europa lige, budući da imaju po 8 bodova, šest više od Timişoare, a 8 više od Dinama, kojem je UEFA oduzela tri boda zbog nereda njegovih navijača na utakmici u Temišvaru.

 Europa liga, 4. kolo skupine A:

Dinamo – Ajax 0-2 (Pantelić 14, De Zeeuw 45+1)

Anderlecht – Timişoara 3-1 (Suarez 30 – 11 m, Boussoufa 69, Legear 90+5 / Parks 51)

Tabela:

  1. Ajax 4 2 2 0 5-2 8 

  2. Anderlecht 4 2 2 0 6-2 8 

  3. Timişoara 4 0 2 2 1-6 2 

  1. Dinamo 4 1 0 3 4-6 0*(oduzeta 3 boda zbog nereda navijača)