Nogomet
0

Dinamo i Šahtar bez pobjednika

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Dinama i Šahtara odigrali su u Kijevu, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa UEFA-e, bez pobjednika. Završilo je s pogotkom na obje strane 1-1.

Pravedan je ovo rezultat ogleda u Kijevu, jer je Dinamo bio znatno bolja ekipa u prvom dijelu, ali je zato Šahtar u drugom bio opasniji i zaslužio izjednačenje.

Dinamo je žestoko otvorio utakmicu, te je želio što ranije postići pogodak koji je bio prioritet u ovom ogledu. Na početku je najveća opasnost bio Alijev, nogometaš razornog udarca, a nakon njegovog slobodnog udarca Dinamo je i poveo.

Rezantno je opalio Alijev, a lopta se na tri-četiri metra od vratiju, od gostujućeg nogometaša Čigrinskog, koji je bio pod pritiskom Milevskoga, odbila u mrežu.

Početak drugog dijela i opasni udarac Darija Srne dali su naznačiti kako će se razvijati nastavak. Iako Šahtar nije imao mnogo udaraca u okvir vratiju (samo tri u 90 minuta), bilo je primjetno da gosti iz Donjecka postaju sve opasniji.

Tako je Srna u 68. minuti, po svojoj desnoj strani, započeo akciju, Willian je ubacio u šesnaesterac, a Fernandinho je traljavo (ali je ipak uspio) u padu nogom poslao loptu u mrežu.

Dinamo je do kraja imao tek dvije prilike za pobjedu. Udarac Alijeva je obranio Pjatov u 78. minuti, a priliku je imao i Ognjen Vukojević od kojeg se lopta slučajno odbila i prošla kraj stative Šahtarovih vratiju.

Revanš utakmica na rasporedu je u Donjecku za sedam dana.

Kup UEFA, polufinale, prva utakmica:

Dinamo Kijev - Šahtar 1-1 (Čigrinski 22-ag / Fernandinho 68)

Werder - Hamburg (kasnije)