Nogomet
0

Dinamo i Halihodžić sporazumno prekinuli saradnju

FENA
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometni klub Dinamo i trener Vahid Halilhodžić sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji, objavljeno je sinoć na službenoj stranici novog prvaka Hrvatske.

Ugovor je bio potpisan na 2,5 godine, a informacija o raskinuću objavljena je uoči odigravanja uzvratne utakmice Hrvatskog kupa u kojoj Zagrepčani u Varaždinu danas u 20 sati brane prednost od 5-1 iz prvog susreta.

Raskid ugovora završetak je nesuglasica između Halilhodžića i Dinama koje su počele u petak, 6. maja, na poluvremenu prvenstvene utakmice s Interom kada je između izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i trenera Halilhodžića došlo do verbalnog sukoba.

Halilhodžić je preuzeo Dinamo 16. augusta prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi tim i Dinamo je izborio ulazak u takmičenje po grupama Evropske lige, te je u grupi sa Villarrealom, Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu takmičenja. Također, nedavno je Dinamo šesti put zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske.