{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dinamo dobio prefiks "građanski", navijači traže da Mamić ode

F
13.4.2011. u 09:44
0
9
Dinamo dobio prefiks "građanski", navijači traže da Mamić ode
0
Dinamo dobio prefiks "građanski", navijači traže da Mamić ode
Mirko Barišić dobio je novi mandat na dužnosti predsjednika zagrebačkog Dinama, koji od utorka ima novi naziv - Građanski nogometni klub Dinamo, odlučeno je na Skupštini zagrebačkoga kluba, koja je protekla u ozračju protesta navijača ispred stadiona Maksimir.
Skupštinari su Nogometnom klubu Dinamu, koji je utemeljen 9. juna 1945. godine, promijenili prefiks u Građanski nogometni klub Dinamo, jer u statutu postoji odredba da je Dinamo sljedbenik starog zagrebačkog kluba Građanskog, koji je osnovan 1911. Na skupštini je odlučeno da će se svečana proslava obilježavanja 100 godina kluba održati 26. aprila u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predsjednik Mirko Barišić dobio je, izmjenama Statuta, petogodišnji mandat, a ne kao dosad četverogodišnji, dok je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić preimenovan u izvršnog predsjednika. Barišić je predsjednik Dinama već 11 godina, a s novim mandatom postat najdugovječniji predsjednik u historiji "modrih". Također, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković više neće biti član Dinamove skupštine zbog usklađivanja statuta kluba s Zakonom o sportu.

To su i najvažnije promjene i dopune Statuta kluba s današnje Skupštine na kojoj je saopćeno kako je Dinamo prošlu godinu završio s prihodom od više od 29 miliona kuna. Tim promjenama nisu zadovoljni pripadnici navijačke grupe BBB-a koji su transparentima i skandiranjem ispred stadiona tražili puno radikalnije promjene u Dinamu.

Pripadnici Udruge navijača Dinama i građanske inicijative Zajedno za Dinamo još od nedjelje su ispred stadiona Maksimir započeli protest zbog neslaganja s klupskom politikom i vodstvom Dinama. U protekla tri dana navijači su kampovali i čak spavali ispred stadiona. Oni su tražili da Zdravko Mamić ode iz kluba i da udruga građana NK Dinamo počne funkcionisati u skladu sa zakonom. Tražili su i da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba kao što je slučaj u brojnim evropskim klubovima i kao što nalaže Zakon o udrugama, te da Skupština i tijela kluba pokrenu javnu raspravu oko novog Statuta kluba među svim članovima udruge građana NK Dinamo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: